چاپ

 

 

به هر عمل انتقال مطالب شامل نوشته‌ها، تصاویر، اعداد و علائم بر رو یک صفحه حامل فرم و انتقال آن بر روی یک سطح چاپ شونده و کپی را چاپ میگویند.

که انواع مختلفی دارند و هم چنین کاربرد های بسیار زیاد که هر کدام از این چاپ ها برای اهداف مختلف و کاربرد خاص استفاده میشوند.

که ما قصد داریم در ادامه به این دسته ها اشاره داشته باشیم.

 

 

                                            همراه ما در شبکه های اجتماعی باشید

 

اولین ابداع کننده چاپ ؟

 

یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ، اختراع حروف چاپی مستقل و دستگاه آن بوده‌است که  اولین بار، یوهانس گوتنبرگ (۱۴۶۸–۱۳۹۷) آلمانی در سال ۱۴۵۶ میلادی آن را اختراع کرد؛ اما در حقیقت اختراع این هنر به قرن‌ها پیش از گوتنبرگ برمی‌گردد.

 

ادوار تاریخی چاپ و تحولات آن از ابتدا تاکنون به‌طور کلی به ۶ دسته تقسیم‌بندی می‌شود:

 

  1. پیش از تاریخ و آغاز دوران تاریخی
  2. دوران باستان
  3. دوران چینی‌ها
  4. دوران هنری
  5. دوران مکانیک
  6. دوران فتو مکانیک  

 

 

زمان ورود این صنعت به ایران

 

دربارهٔ شروع ابتدا نوع سنگی در ایران پدید آمد که روایات متعددی وجود دارد، اما روایت قوی‌تر این است که سنگی را نخستین بار میرزا صالح شیرازی در تبریز راه‌اندازی کرد.

میرزا صالح که از سوی دولت ایران برای فراگیری هنرهای جدید به اروپا رفته بود، در بازگشت یک دستگاه چاپ سنگی با خود به تبریز آورد که آن را در سال ۱۲۲۵ هجری قمری راه انداخت.

و در مدت کوتاهی در تهران، اصفهان و سپس سایر شهرهای ایران تأسیس شد و بیش از ۵۰ سال تنها روش در ایران بود و تا اواخر دورهٔ قاجار، هر چه در ایران به تصویر می‌شد، به روش سنگی بود.

البته هشت سال قبل از ورود این خدمات به ایران  سربی راه‌اندازی شده بود، ولی به علت هزینه و زحمت زیاد آن، پس از ورود سنگی، کنار گذاشته شد ولی بعدها در دورهٔ قاجار دوباره استفاده از حروف سربی رایج گردید.

اولین چاپخانه بروش حروفچینی(چاپخانه حروفی) در اواخر دهه ۱۲۷۰، توسط یوسف اعتصامی(اعتصام الملک آشتیانی پدر پروین اعتصامی) در تبریز دائر گردید.

 

صنایع قابل استفاده لارج فرمت و افست و دیجیتال با یکدیگر تفاهم دارند.

 

چاپ دیجیتال چیست؟

 

به تصاویر چاپی کوچک تر از یک متر مربع را دیجیتال میگویند که عموما در تعداد کمتر از 1000 عدد انجام میشود و کیفیت بالایی نسبت به سایر هم دسته های خود دارد.

تصاویر دیجیتالی با فرمت tiff،JPEG،PDF و… به دستگاه پرینتر دیجیتال داده می شود و دستگاه، تصاویر دریافتی را روی کاغذ چاپ می کند.

دستگاه پرینتر که ممکن است بارها و بارها آن را دیده یا از آن استفاده کرده باشید، یک دستگاه دیجیتال –البته در بعد کوچک- محسوب می گردد.

دستگاه های دیجیتال هم از نوع رومیزی ( خانگی ) و صنعتی در چاپخانه ها به کار می روند. همچنین از چاپ دیجیتال برای تراکت و کارت ویزیت، بروشور و… هم استفاده  می گردد.

 

چاپ افست چیست؟

 

برای آنکه متوجه شوید لارج فرمت و افست و دیجیتال چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند، بهتر است اول با آن ها آشنا شوید.

به احتمال فراوان چاپ افست را بارها در برنامه های تلویزیونی، مجلات، سایت ها یا غیره دیده اید اما با نام آن آشنا نبوده اید.

دستگاهی که در حال تکثیر مجلات یا جعبه و بسته بندی در چاپخانه است، همان دستگاه افست است.

این دستگاه بین 1 تا 5 برج رنگ دارد که با توجه به تعداد این ستون ها، قیمت دستگاه آن هم تغییر خواهد کرد.

افست یک سیستم چاپ محسوب می گردد که از آن برای تکثیر پوستر، کاتالوگ ، بروشور ، ساک دستی ، جعبه ، لیبل و…در تعداد زیاد و یک طرح در هر دور کپی استفاده می گردد.

خلاصه تر بگوییم؛ برای چاپ هر طرحی روی بسیاری از سطوح کاغذی و مقوای ، از دستگاه  افست استفاده می کنند که این هم جزو تفاوت افست و دیجیتال محسوب می شود لازم به ذکر میباشد که در این نوع از خدمات نیاز به تهیه زینک میباشد.

 

چاپ لارج فرمت چیست؟

 

لارج فرمت انواع مختلفی دارند و هم چنین کاربرد های بسیار زیاد که مهم ترین کاربرد این دسته استفاده برای فضای بیرونی یا اوت دور است

که هر کدام از این چاپها برای اهداف مختلف و کاربرد خاص استفاده میشوند که ما قصد داریم در ادامه به این دسته ها اشاره داشته باشیم.

به هر چاپی که در ابعاد بزرگتر از یک متر مربع باشد را میگویند که شامل دسته های بسیار زیادی میباشند که امروزه در سرتاسر جهان شاهد آن هستیم

به طوری که امکان ندارد شما در شهر یا محله خود شاهد بیلبورد و تابلوهایی باشید که از لارج فرمت استفاده نکرده باشد.

و یا شیشه مغازه ای دیگر نخواهید دید که از  استیکر که یکی از شاخه های همین دسته از چاپ هاست استفاده نکرده باشد

پس با همین توضیح کوتاه متوجه همه گیری و پرکاربرد بودن آنها شده ایم.

 

تفاوت دیجیتال و  افست و  لارج فرمت در چیست ؟

 

افست و دیجیتال و لارج فرمت از پرکاربردترین و پر استفاده ترین ها به شمار می­روند که حضورشان در زندگی بشر، اتفاقات مهم و جذابی را در زمینه های مختلف رقم زده است.

یکی از آن اتفاقات جذاب می تواند به تصویر کشیدن با وضوح بالا روی کاغذ و مقوا باشد. اگر شما نام طراح یا گرافیست را یدک می کشید،افست و دیجیتال و لارج فرمت مرهون حضور شما هستند چراکه با پیشرفت متخصصین طراحی، این صنعت رونق بسیار گرفته و بشر به طرق مختلف به سراغ آن می رود.

اولین تفاوت سفارش در تعداد میباشد به طوری که اگر هرچه تعداد سفارش کمتر باشد بهتر است از دیجیتال استفاده شود و هرچه تعداد بیشتر باشد باید از افست استفاده کنیم.

دومبن تفاوت ابعاد میباشد یعنی اگر نیاز به تبلیغات در ابعاد بزرگتر از یک متر باشد باید از چاپ لارج فرمت استفاده شود و اگر از یک متر مربع کوچک تر باشد باید از دیجیتال و افست استفاده کنیم.

و زمان که مهمترین دلیل برای تشخیص انتخاب درست نوع چاپ است به عنوان مثال اگر در نمایشگاه باشیم و نیاز به کارت ویزیت داشته باشیم باید به ناچار به سراغ دیجیتال برویم زیرا در کمتر از یک روز سفارش ما آماده میشود اما در نظر داشته باشین که هزینه آنها ممکن است تا 3 برابر افست بالاتر برود.

 

 

 

 

ارتباط با طراح و ارسال فایل

ویکی پدیا چاپ و استند آرنیک

دانلود تقویم نمایشگاه 1401

پشتیبانی
زمانبندی دقیق
گارانتی محصول
پاسخ گویی 98%
کیفیت چاپ 94%
کیفیت استند 93%
تیم نصب 91%

انواع چاپ